TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Dorthea vant Stavanger Grand Prix

Dorthea vant Stavanger Grand Prix

Dorthea Abigel Faa Hviding (21) viste imponerende takter i sin første innendørsturnering på et år.

Skrevet av Henning Frøystein den 02.12.2019

Dorthea vant fire strake kamper i to strake sett, og viste seg sterkere og bedre enn noen gang. College-spilleren er hjemme i Stavanger på juleferie, og fikk derfor anledning til å spille turnering i hjemklubben sin igjen.  

- Jeg er kjempefornøyd med alle fire kamper. Jeg har ikke spilt inne på et år, men jeg visste at jeg var i god form, sier Dorthea dagen etter finalen. Kampene mener hun var jevnere enn resultatene tilsier, men hun klarte å vinne de jevne gamene, og avga bare åtte game på åtte sett. Det er en imponerende prestasjon i en Grand Prix-turnering. Hennes finalemotstander Sarina Reinertsen tapte hun for på grus for to år siden. Lørdag vant Stavanger-jenta finalen 6-2, 6-2. 

- Jeg jobbet med fokus i hvert poeng gjennom hele turneringen, og er blitt mer erfaren og voksnere i hodet, mener 21-åringen. Hun har utviklet seg både mentalt og fysisk i løpet av to og et halvt år på college. 

Hun flyttet til USA i august 2017 og har siden vært en del av collegelaget til Texas A & M Women's tennis. Dorthea trener 20 timer i uken og satser som aldri før. Hun har fire morgenøkter og fem kveldsøkter med laget, og hver uke er det to treningskamper for henne og de andre på Texas A & M Women's Tennis. Kamptreningen har betydd mye for prestasjonene i turneringer og lagkamper. Hun er nummer 114 på preseason ranking for alle division 1-skoler. Hun spiller en viktig rolle på laget som spiller Mitchell Tennis Center og er et lag som gjør det meget godt. Se video her: Video: Texas A&M Women's tennis highlight 2018 

Nå er hun altså hjemme i Stavanger på en tidlig juleferie. Det blir imidlertid ikke ferie fra tennis og trening. Det blir noen dager hjemme, og så blir det en treningsuke i Tyskland. Hun skal være med på NM på Gjøvik i midten av desember, og har ambisjoner om å markere seg sterkt der.

- Jeg gleder meg til NM, håper jeg kan ta min første senior-tittel, sier hun offensivt. 

2. januar reiser hun til Los Angeles på treningsleir med laget hennes Texas A&M. Da er det oppkjøring til neste lagkamp som er 10. januar, og deretter blir det to lagkamper i uken fram til 1. mars. Mars til mai er det Conference season. 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter