TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Oppsummering Tennis week
Finalister i ITF U18

Oppsummering Tennis week

447 kamper er spilt i løpet av 11 intense dager. Stavanger Tennis week er over for denne gang. Her en oppsummering hvordan turneringsuken har gått.

Skrevet av Henning Frøystein den 02.12.2019

Stavanger Tennis week samlet 350 spillere fra 37 ulike nasjoner. Totalt 447 kamper ble spilt på åtte baner i løpet av 11 dager. 150 racketer er strengt og 1100 måltider solgt. Som arrangørklubb har STK kommet godt ut fra oppgaven med gode tilbakemeldinger. Stavanger Tennisklubb har nok en gang markert seg som en betydelig aktør i norsk og skandinavisk tennis. Vi har også fått pressedekning. NRK Rogaland laget et radioinnslag, Stavanger Aftenblad trykket en helside i sporten og TV Vest sendte et innslag tidlig i uken. På klubbens facebook-side ble det lagt ut daglige bildealbum samt diverse intervju. 

Bildealbum DAG 2 - DAG 3 - DAG 4 - DAG 5 - DAG 6 - DAG 7 - DAG 8

Alle klubbens ansatte har vært i sving, og vi har også fått hjelp fra frivillige dugnadsjeler som har stilt opp på smått og stort i forkant og underveis i turneringen. Tusen takk for innsatsen! Stor takk også til våre sponsorer!

Klubbens konkurransespillere har fått kjenne på nivået og fått noen nesestyvere som forhåpentligvis resulterer i enda hardere jobb på treningsbanen og enda mer målrettet fokus mot framtidige oppgaver. 

Her følger kort rapport fra hver enkelt turnering:   

MASTERS JUNIOR

Uken startet med det norske Masters junior, hvor de høyst rangerte juniorene i U14, U16 og U19 samles ved tampen av året. Denne gang var det lite lokale med på finaledagen. Bare Sturle Hoff Skigelstrand fra STK kvalifiserte seg for sluttspillet. En vond skulder gjorde at 14-åringen kom opp på sitt beste, og måtte ta til takke med 4. plass. Istedenfor var det Andreas Ursin Nygaard fra Blommenholm som stakk av med Masters-tittelen blant guttene. Blant de yngste jentene var det NM-vinner Carina Syrtveit fra Heming som gikk til topps. 

16-årsklassen ble vunnet av Sofie Aimee Siem fra Stabekk og Albert Porsmyr Hansen fra Ullern. Begge fulgte opp NM-tittelen fra i vinter. I eldste juniorklasse var det Ålesund-gutten Christian Parr som kunne krone seg med Masters-tittelen, mens jenteklassen ble vunnet av Emma Cecilie Sørensen fra Heming. 

Alle resultater Masters junior

ITF U18

Mens Oslo-juniorene dominerte Masters, var det utlendingene som tok for seg det mye av premiebordet i Tennis Europe U14 og ITF U18, men slett ikke alt. Casper Christensen fra vant ITF U19, med tyrkiske Togan Tokac som finalemotstander. Tapende semifinalister var amerikanske Jake Fellows og slovakiske Peter Benjamin Privara. I jenteklassen ble det skandinavisk premiebukett. Danske Johanne Christine Svendsen slo Oslo-jenta Ina Soltveit Stange (Ullern), mens svenske June Björk og Emilia Valentinsson ble slått ut i semifinalene. 

Alle resultater ITF U18

TENNIS EUROPE U14

Også i TE U14 ble det norsk finalist. Michelle Armani ble nummer to bak franske Camilia Samel Druz. Amalie Kvernberg Lafton fra  Vestre Bærum spilte seg fram til semifinale. Den andre tapende finalisten var Emma Lindh fra Sverige. 

Gutter U14 ble vunnet av Fadi Bidan fra Libanon. Finske Otso Martikainen kom nærmest. Deretter fulgte rumenske Calin Teodor Stirbu og Aleksandar Daskalovic fra Serbia. 

Sturle vant 1. runde i hovedtablået, og røk ut i 2. runde.  

Alle resultater TE U14

STAVANGER GRAND PRIX KAT. 20.000 NOK

Siste turnering under Stavanger Tennis week var Grand Prix for damer og herrer. Begge klasser fikk norske vinnere i sterke tablåer. 33 herrer og 21 damer, og høyt nivå på mange spillere.  Ekstra gledelig for Stavanger var at Dorthea Abigel Faa Hviding var tilbake på norsk jord og viste fryktinngytende form. Så bra form at hun suste gjennom alle fire runder og vant finalen 6-2, 6-2 mot Sarina Reinertsen. Stavanger-jenta vant åtte strake sett og tapte bare åtte game totalt gjennom sine fire kamper. 

I herreklassen var det Robin McClusky som kom lengst av STK-spillerne. Han nådde kvartfinale, men røk for Mirza Koristovix i kvartfinalen. Herreklassen ble til slutt vunnet av Jonathan Berling fra Moss

Alle resultater GP damer og herrer

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter