TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Eneste sørlending i Landsturneringen

Eneste sørlending i Landsturneringen

Det er for tiden sjelden man møter på en sørlending i et tennismesterskap. Jørgen Leiknes Wirak fra Kristiansand TK er faktisk den eneste.

Skrevet av Henning Frøystein den 14.04.2019

 

 

Jørgen Leiknes Wirak sammen med pappa Øistein Wirak, som også er styreleder i Kristiansand Tennisklubb. 

Kristiansand-gutten Jørgen Wirak er eneste sørlending i årets Landsturnering. Han har spilt turnering i Stavanger tidligere, men det er første gang han deltar i Landsturneringen.  

- Det er gøy å være med. Det er inspirerende, sier 12-åringen, som så langt har fått med seg en seier og ett tap fra gruppespillet i U12. Han fikk lørdag tøff motstand mot Even Sanne Solheim fra Heming. 

Hjemme i Kristiansand er Jørgen langt fra alene blant juniorene. Han er med i klubbens satsningsgruppe på rundt åtte spillere på grønt og gult nivå, som trener tre ganger ukentlig. Nylig ble det startet en tilsvarende satsningsgruppe på oransj nivå. 

-  Juniortennis er satsningsområde i klubben. Det er et uttalt mål å få fram gode juniorer, forteller styreleder i Kristiansand Tennisklubb, Øistein Wirak.

Totalt har klubben 75-100 juniorer i regelmessig trening. Klubben har også god aktivitet og rekruttering ellers. Ved årsskiftet hadde klubben 434 medlemmer, noe som kommer av en jevn vekst etter anleggsoppgraderingene de siste fire årene. Men klubben bærer preg av generasjonskløft hvor det mangler mange årganger. Det håper klubben å rette på nå. 

- Det er god vekst på rødt og oransj nivå, og vi har en fin U12-gruppe. 14-åringene våre vurderte vi som ikke gode nok for NM denne gang.

Kristiansand Tennisklubb fikk ny sportslig leder fra 1. februar, og nylig tok klubben grep ved å innføre to treninger per uke på tennisskolen. 

- Framover vil det viktigste være å jobbe med treningskulturen, sier Wirak. 

Heller ikke i de andre junior-klassene er Agder-fylkene representert. Sørlandsklubbene stiller ikke med en eneste deltager verken i U14, U16 eller U19. 

Jørgen Leiknes Wirak (til venstre) spilte lørdag mot Even Sanne Solheim i gruppespillet i 12-årsklassen. 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter