TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

NM-rapport oppdatert onsdag

NM-rapport oppdatert onsdag

Her følger daglige rapporter fra Norgesmesterskapet U14 og Landsturneringen U12.

Skrevet av Henning Frøystein den 15.04.2019

ONSDAG

Sturle er Norgesmester! Sturle Hoff Skigelstrand vant i dag finalen i Gutter U14 single, og tok sin første NM-tittel. Vi gratulerer! Ekstra stas når det er på hjemmebane. I finalen vant han 6-1, 6-1 over Nicolai Budkov Kjær. 

Han kunne med litt hell også blitt dobbelt-vinner. Han var i finalen også i double, men tapte her med knappest mulig margin. Sammen med Nicolai Raanaas ble det 3-6, 4-6, 11-13 mot Niclas Fjellman og Nicolai August Aars-Rynning. Vi gratulerer med 2. premie i double!

TIRSDAG

Sturle til to NM-finaler! 13 år gamle Sturle vant i formiddag semifinale i single U14 mot Felix Østgård Oscarsson. Første sett gikk til tiebreak, etter at Eiksmarka-spilleren hadde ledet 6-5. Sturle utlignet og klarte å holde hodet kaldt i tiebreaket, og kunne slippe jubelen løs da han satte settballen på 6-3.

Andre sett var ikke like tett., men mange fine dueller med god juniortennis. Stavanger-spilleren holdt energien oppe gjennom kampen og følte seg nok ikke like truet etter å ha en settkule i beholdningen. 6-2 i andre sett og dermed er han klar for sin første NM-finale. Det var nok en lettelse da seieren var et faktum. I morgendagens finale møter han andreseeedede Nicolai Budkov Kjær fra Bygdøy, som vant greit mot Niclas Fjellman fra Ullern i den andre semifinalen.

Noen timer etter var det dags for semifinale i double. Også der ble det seier, og igjen måtte tiebreak til. Kampen gikk nemlig til tredje og avgjørende sett, etter at Sturle og makker Nicolai Drake Raanaas tapte andre sett. Avgjørende supertiebreak endte 10-5 til Sturle og Nicolai. 6-0, 7-5, 10-5.

I doublefinalen venter Niclas Fjellman (Ullern) og Nicolai August Aars-Rynning (Holmenkollen).

Singlefinalen spilles 09.30 og doublefinalen starter omtrent 11.30. Vi ønsker Sturle lykke til i finalene!

MANDAG

Mange kamper ble spilt også mandag, og fortsatt er det noen lokale spillere igjen. Cecilie Johannessen Mæland og Kajsa Helgesen tapte 6-2, 6-2 i kvartfinale i double mot Armani/Reinemo fra Nordstrand, med blant annet Aftenbladet som tilskuere. 

En annen NM-debutant fikk også slått sin siste NM-ball mandag. Sofie Tjøstheim spilte mixed double med Petter Storberg fra Blommenholm og Sandvika TK. Det samarbeidet ga suksess i første runde, men i mandagens kvartfinale ble det bom stopp. Det ble tap 6-1, 6-1 for Emilia Korseth/Felix Ø. Oscarsson. 

Sturle går fra seier til seier i gutteklassen. Først vant han kvartfinale i single mot Laurits Theodor Even Stav Lepsøe med overbevisende 6-2, 6-1. Det er ingen enkel jobb å være forhåndsfavoritt og på hjemmebane med mange forventningsfulle klubbkamerater, trenere og foreldre på tribunen. Sturle virker imidlertid å være godt forberedt og skjerpet, og det var aldri noen tvil hvilken vei kampen skulle gå. 

Noen timer seinere vant han og hans doublemakker enkelt 6-1, 6-0. Dermed blir det to semifinaler for Stavanger-gutten tirsdag.  

SØNDAG

Cecilie Johannessen Mæland, Urs Oftedal Knoth og Sturle Hoff Skigelstrand har vært i aksjon i hovedtablået i 14-årsklassen. Cecilie fikk kjenne på et høyere tempo, og kom denne gang til kort mot Michelle Armani fra Nordstrand, selv om hun ga sin motstander god motstand, og ledet 2-1 i andre sett. Dermed endte NM-toget i andre runde, men det er slett ikke verst i NM-debuten. 

Sturle er inne i sitt andre år som U14-spiller, og klarte å avansere forbi andre runde etter 6-3, 6-1 mot Heming-spiller Nicolai Ektvedt. Det blir spennende å se hva Sturle klarer i morgendagens kvartfinale. 

Urs led samme skjebne som Cecilie. Det ble to settkuler til motstander, men Urs hang med i begge sett og fikk den seedede Andreas Ursin Nygaard til å kjempe for poengene. 

I double er Sturle videre til kvartfinale sammen med Ullern-spilleren Raanaas. Urs og Noah var nære på å avansere, men tapte 12-10 i super tiebreak.  

I 12-årsklassen tapte Mikal Olsen åttedelsfinalen mot Heming-spiller Johan Oscar Lien. 

Tospannet Joshua Asher Olsen og Mikal Olsen spilte seg til kvartfinalen i double etter klar seier Stabekk-duoen Timenes-Okstad/Holter-Sørensen. 

Amelie Sjöstrand og Mikal Olsen tapte 2. runde i mixed double mot Malling/Rivelsrud fra Heming. 

LØRDAG

135 kamper ble spilt før lampene ble slukket i hallen på NMs tredje dag. Mange Stavanger-spillere har vært i aksjon i dag. For noen er NM over for denne gang, men noen har også kommet seg forbi innledende hindre.

Blant dem som fortsatt henger med, er Mikal Olsen. Han er videre til sluttspillet i 12-årsklassen etter to seirer og ett tap i gruppespillet, og spiller om en kvartfinaleplass søndag morgen.

I jenter 12, gikk Rachel Asher Olsen og Amelie Sjöstrand videre fra sinepuljer, men er dessverre ute av sluttspillet. Rachel måtte gi walk over, mens Amelie tapte mot Karoline Dalbak.

Blant 14-åringene er Sturle Hoff Skigelstrand og Urs Oftedahl Knoth videre til 2. runde. Begge vant komfortabelt i to strake sett. Lars Østbø Frafjord og Noah Salomonsen tapte i 1. runde.

Cecilie Johannessen Mæland er eneste Stavanger-jente i årets hovedtablå for jenter U14. Cecilie vant 6-4, 6-3 og er klar for 2. runde, og sammen med treningsvenninne Kajsa Helgesen er hun også klar for 2. double i double.

BILDER LØRDAG

FREDAG

Stavanger TK arrangerer Landsturneringen (U12) og NM U14. I dag spilles kvalifiseringskamper i 14-årsklassen, både single, double og mixed. 12-åringene spiller puljespill.

96 jenter og 95 gutter deltar i de to turneringene. Det må sies å være en bra kjønndsbalanse. Jentene er i flertall i U12, mens guttene er litt flere i U14.

Geografisk er ikke fordelingen like jevn. Oslo og Bærum står for 74 % av deltagerne, mens Vestlandet har 23 % av deltagerne.

Arrangørklubben stiller med 22 av deltagerne, men det er Heming som tar kaka som største klubb. Imponerende 37 deltagere kommer fra Oslo-klubben. Andre store klubber er Ullern (20), Holmenkollen (18), Stabekk (17), Nordstrand (11), Snarøya (11) og Paradis (10).

Turneringen spilles på tre anlegg. Stavanger, Sola og Hafrsfjord.

BILDER FREDAG

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter