TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Sofia Arvidsson blir turneringsdirektør

Sofia Arvidsson blir turneringsdirektør

Sofia Arvidsson skal til sommeren lede Swedish Open Women i Båstad. Men først er den tidligere toppspilleren fra Halmstad på oppdrag i Stavanger.

Skrevet av Henning Frøystein den 29.11.2018

Hun er i Stavanger denne uken for å følge opp Maja Radenkovic (16) fra Helsingborg. I går så den tidligere WTA-stjernen eleven sin spille seg fram til kvartfinale på bane 1.  

- Majas trener har spurt meg om å reise på noen turneringer med Maja, forteller Sofia Arvidsson, som ser verdien av at det er kvinnelige trenere tilgjengelig for hardtsatsende jenter.    

- Det er godt å høre fra en som har gått hele veien. Kvinnelige trenere forstår nok jentene bedre enn mannlige trenere, tror Sofia.

Og nettopp en lang vei har Sofia Arvidsson gått. Hun hadde sin base hjemme i Sverige som ungdom, ble proff i 1999 og debuterte på WTA-touren i 2000. I 2006 var hun ranket som nummer 29 i verden, og i løpet av karrieren fikk hun med seg to WTA-titler i single og en i double før hun la opp i 2016.  

Nå får altså Sveriges fjerde beste 16-åring nytte av Arvidsson erfaringer på WTA-touren. Men det er egentlig ikke trenergjerningen som har størst fokus for  34-åringen i tiden som kommer. I november ble det kjent at Sofia er ansatt som direktør for Swedish Open Women, WTA-turneringen som arrangeres i Båstad i juli. 

- Det er en turnering som betyr mye for svensk dametennis. Det er en turnering spillerne liker og som har fått priser, sier den nye turneringsdirektøren, som synes det er stas å få jobben med å videreføre turneringen. 

- Jeg blir en del av teamet. Min rolle blir i hovedsak opp mot spillerne, sier hun. Det vil si å jobbe for at damespillerne både fra Sverige og andre WTA-spillere velger turneringen og får en god opplevelse i Båstad. Turneringen er en WTA 125, og det skal være to topp 50-spillere med.  

Arbeidet som turneringsdirektør starter så smått på nyåret, men det blir mest intensivt de siste ukene fram mot turneringen. WTA-turneringen har lang tradisjon, men i 2018 var det kun ATP-turnering i Båstad. I 2019 er WTA-turneringen tilbake. Turneringen arrangeres 8.-14. juli. 

Sofia Arvidsson og Maja Radenkovic etter torsdagens 3. runde i ITF i Stavanger. 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter