TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Tennisfotografen

Tennisfotografen

Han serverer norsk tennis med glimrende bilder fra tennisbanen. Bildene hans likes og deles på sosiale medier og gjør seg bemerket langt utenfor tennismiljøet. Espen Hildrup har jobbet hardt de siste årene med å vise fram norsk tennis.

Skrevet av Henning Frøystein den 26.03.2018

Under junior-NM i Stavanger, går bildene hans i loop på klubbens skjermer i hallen - til spillere, foreldre og tennisentusiasters store glede. I løpet av tre dager i Stavanger har han lagt ut et tresifret antall kvalitetsbilder på Norges Tennisforbunds konto på sosiale medier.

-  Jeg trives godt i turneringssetting over flere dager. Slik som her på NM hvor mange mennesker møtes, sier Espen Hildrup.

Espen Hildrup kjøpte sitt første kamera for 12 år siden og begynte å lese seg opp på fotokunsten. I dag bruker han mer tid på fotografi enn på fysioterapeut-jobben sin.  (Foto: Erik Haaland)

I går, søndag, reiste Espen hjem fra foto-oppdraget i Stavanger, men ikke for å feire påske. Ferie har han ikke tid til. Han skal straks videre til et annet NM, nemlig U16 på Heming, før Davis cup og trenerkonferansen blir neste stopp like over påske. Slik går det slag i slag for Espen hele året rundt.   

Hvor mange tennisanlegg han har vært på de siste årene, vet han ikke. Men han kunne gjerne vært på enda flere.

- Jeg kunne tenkt meg å vise fram mer av norsk tennis. Å få dekke hele landet. Det er for mye Oslo per i dag.

Hvilken betydning har bildene for norsk tennis?

- Det er kjempeviktig. Det visuelle har stor betydning i dagens samfunn. Det er beinhard konkurranse om oppmerksomheten. Den som ikke synes, eksisterer ikke, sier han, litt spissformulert.  

I den forbindelse kommer han med en oppfordring til klubbene:

- Jeg skulle ønske klubbene kunne sende mer bilder og gjerne litt tekst fra aktivitetene sine. Mange klubber kunne vært flinkere til å vise seg fram.

Mannen blir engasjert når vi snakker om bildenes betydning. Når vi samtidig diskuterer norsk tennis, tar det fyr. Han snakker om omdømmebygging, identitet, sjel, kultur og verdighet. Og om viktigheten av godt stelte anlegg. 

- Arrangører bør passe på å sette anlegget sitt i god stand før turneringer, oppfordrer han, og vi tror ham på at det er litt av hvert som møter øyet rundt omkring.

- Søppel, skjeve bannere og ting som ligger slengt gir et dårlig inntrykk. Det sender et signal om at det er lavt nivå både på turnering og spillere, mener fotografen.

- Jeg prøver å promotere tennis. Jeg vil fremstille tennis på en positiv måte, sier Hildrup.

Han har tidligere tatt bilder av blant annet ishockey og basketball. Han synes tennisbilder er det morsomste å ta.

- Det er en søken etter perfeksjonisme. Blikk på ballen. Rytme. Timing. Tennis er nesten en kunst. Ren nytelse.

Hva betyr et godt bilde for deg?

- Det er å stoppe tiden. Å gripe et øyeblikk og gjøre det varig.

 

-  Norsk tennis blir lagt merke til

Generalsekretær Alexander Kjær får masse respons på bildene og vet at mange setter pris på å se bilder av seg selv og sine kjente. Men det er ikke bare tennisfolket som får med seg bildene.

-  Norsk tennis blir lagt merke til. Vi får tilbakemelding fra de andre særforbundene at norsk tennis er flinke til å vise fram aktiviteten sin, sier generalsekretæren.  

Espen Hildrup er ansatt som kommunikasjonsansvarlig i Norges Tennisforbund i halv stilling. Hans hovedoppgave er å synliggjøre norsk tennis. Bildene er en stor del av det, men Espen står også bak mye av grafikken på tennis.no, plakater og materiell som brukes i forbindelse med arrangement.

- Espen har et stort tennishjerte og bruker mye tid på tennis, sier Kjær.

Kjær er glad for Hidrups bidrag og mener bildene har en viktig funksjon for norsk tennis.

- Bildene viser fram tennisglede, og gjør folk glade og stolte. Målet vårt er å spre idrettsglede.

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter