TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

- Bør vinne en av klassene
(Foto: Espen Hildrup)

- Bør vinne en av klassene

Jørgen Vestli mener at enten ITF eller TE bør få en norsk vinner.

Skrevet av Henning Frøystein den 01.12.2017

Jørgen Vestli er i Stavanger for å følge opp de norske spillerne under Tennisweek. 

- Veldig bra at Stavanger har tatt på seg å arrangere flere turneringer. Dette gir mye internasjonal erfaring for våre spillere, i kjente omgivelser. Dette betyr mye, spesielt for de yngste. Her får de se hvor nivået ligger, og noen får seg kanskje aha-opplevelser, sier landslagtreneren. Han er rimelig fornøyd med det han har sett så langt. 

- Det har vært omtrent som forventet. Noen leverer bra, noen litt under pari, sier Vestli.  

I går kunne han glede seg over at Herman Høyeraal gikk videre til semifinalen i ITF-turneringen, mens Henrik Lynum er klar for TE-finalen. Hedda Gurholt og Ine Soltveit Stange måtte si takk for seg for denne gang. Det ble også mannefall i doubleturneringen i går. Emely Fredrikk Kahrs/Ine Soltveit Stange, Ellinor Storkaas/Hedda Gurholt og Marcus Sulen/Lars Peder Minsaas røk alle ut. 

Henrik Lynum er klar for finalen i TE U14. (Foto: Espen Hildrup)

Han synes nivået på turneringen er bra. Til å være en kategori 5-turnering, er det mange bra spillere med.

- Det er en sterk Grade 5-turnering. Det er for så vidt en bra Grade 4-turnering også. Bra kvalitetsmessig turnering i forhold til at det mange bra unge spillere med. De som vanligvis spiller kategori 4 og 5, er med her i Stavanger. I tillegg er de beste unge spillerne med, hevder Vestli, og sikter da til de beste i Europa mellom 12 og 15 år. Dette er en bra målestokk for unge norske spillere.

Landslagstreneren ser gjerne vinnere med norsk pass i slutten av uken. 

- Det bør være et mål at vi får en norsk vinner i minst en av de fire klassene, sier Vestli.

- Hva skiller de norske og utenlandske spillerne? 

- Ferdighetene er tidligere på plass enn hos våre. Hvis vi for eksempel ser på den 13 år gamle gutten fra Frankrike som er med her, så kan han alt i en alder av 13. Vi ser også at alle guttene som er videre i turneringen, server veldig bra. Og det ser ut til at de alltid har god tid når de spiller, med god balanse og gode forberedelser, vurderer Vestli.  

Tidlig er imidlertid ikke alltid stikkordet for alt. Han mener noen norske spillere godt kan spille internasjonale turneringer fra ung alder, men at det ikke nødvendigvis er oppskriften på suksess. 

- Noen begynner for tidlig å reise rundt, uten å ha fysiske forutsetninger for det. Man bør vinne turneringer i Norge og være i toppen før man spiller ITF. Er man i Norgestoppen det året man fyller 15 år, bør man være med i ITF, mener landslagstreneren, og legger til: 

- All undersøkelse viser at det ikke er optimalt å tape mer enn man vinner. 

 

 

 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter