TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Markerer seg i Stavanger

Markerer seg i Stavanger

Ullern Tennis gjør seg sterkt bemerket i Tennisweek.

Skrevet av Henning Frøystein den 30.11.2017

Ine Soltveit Stange har imponert i Stavanger. Hun har aldri vunnet en ITF-kamp tidligere, men det har hun definitivt gjort noe med nå. I går spilte hun seg fram til kvartfinale og forlenget Stavanger-oppholdet ytterligere.  

- Det er veldig gøy. Etter den første seieren, tenkte jeg at det var veldig bra, sier Ine. Nå har hun vunnet to singlekamper og en doublekamp. 

- Jeg har ikke noe press på meg, sier Ine.  

Trener Øivind Alver og noen av Ullern-juniorer som oppnår gode resultater i Tennisweek i Stavanger. Ine Soltveit Stange, Henrik Lynum, Albert Porsmyr Hansen. Ikke på bildet: Ullern-spillerne Herman Høyeraal, Johanne Alveberg, Julia Braaten, Fredrik Foss og Emely Fredrikke Kahrs deltar også på Tennisweek i Stavanger. (Foto: Henning Frøystein)

Ine fikk Wild Card inn i hovedtablået, i og med at hun ikke har noen ITF-poeng. Hun møtte kvalspilleren Adeline Flach fra USA i 1. runde. Tre sett seinere hadde hun vunnet sin første kamp.  

I går ble hun klar for kvartfinale i ITF, etter en sterk seier mot 4. seedede Liisa Vehvilainen fra Finland. Ullern-jenta tapte 1. sett også i denne kampen, men kom sterkt tilbake, slik hun har for vane å gjøre i Tennisweek.  

- 1. sett startet dårlig. Bommet mye på forehand. I 2. og 3. sett spilte jeg mer aggressivt, beskriver 15-åringen. 

Emely Fredrikk Kahrs er ei annen Ullern-jente som gjør sine saker bra i Stavanger. Hun spilte seg til finalen i Junior Masters, og spiller i dag kvartfinale i double sammen med venninnen Ine. 

- Vi håper å spille enda bedre enn i går. Ha det kult på banen. Double er veldig gøy, sier Emely. 

Hun er full av lovord om klubben hun representerer. Hun har fortsatt kontakt med miljøet selv om hun i år har begynt å trene i det nye akademiet ProCourt.  

- Ullern er bra på å utvikle spillere. Klubben tar vare på det sosiale, samtidig er det trening når det er trening, sier jenta som har tre år bak seg i klubben.  

- Øivind (Alver) er flink til å se hele personen, ikke bare tennisspilleren. Man blir trygg når noen ser hele deg, utdyper 16-åringen. 

Hun trekker også fram miljøet Ullern har fått opp. 

- Mange har indre motivasjon. Alle vet at det er et konkurransemiljø, og er flinke til å presse hverandre framover. Det er et støttende miljø, på kryss og tvers gutter og jenter. Spillerne deler og er åpne med hverandre, og kan hjelpe hverandre uten at det blir kleint, forteller hun.  

Trener Øivind Alver i samtale med Ine Soltveit Stange i forbindelse med torsdagens kvartfinale. (Foto: Espen Hildrup)

Doublepartner Ine setter også pris på at det er mange gode spillere å trene med, og forteller hun spiller både med gutter og jenter.  

- Jeg trives veldig godt i Ullern. Miljøet er bra, og vi har bra trenere, sier Ine og trekker særlig fram Øivind (Alver) og Shane (LaPorte). 

Guttene i Ullern gjør det slett ikke noe dårligere enn jentene. Albert Porsmyr Hansen og Henrik Lynum har hatt et langt Stavanger-opphold. Albert gikk til topps i Junior Masters, mens Henrik er nå klar for semifinale i Tennis Europe. Faktisk møttes Albert og Henrik i gårsdagens kvartfinale, men dessverre måtte Albert kaste inn håndkleet etter første sett p.g.a. skade. Dermed er det Henrik som får spille dagens semifinale mot en av de sterke franske U14-spillerne. 

Ullern har også eldre juniorer som gjør det bra. Herman Høyeraal spiller i dag kvartfinale i ITF mot britiske Rahul Dhokia. 15-åringen imponerte mange tidligere i sommer da han gikk til NM-finalen, hvor han måtte gi tapt for Victor Durasovic.   

 

 

 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter