TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

STK-gutter henger med

STK-gutter henger med

STK har kun Marcus Sulen og Lars Peder igjen i årets Tennisweek. Begge er klare for 2. runde i ITF etter solide seirer mot svensker.

Skrevet av Henning Frøystein den 28.11.2017

Mediaoppmerksomhet rundt en 1. runde-kamp er ikke direkte vanlig kost i det norske tennismiljøet. Stavanger Aftenblad var i morges på plass for å dekke kampen mellom Stavanger-gutten Marcus Sulen og svenske Leo Borg, som ikke er en hvilken som helst 14-åring - nemlig sønnen til tennislegenden Björn Borg. Etter litt startproblemer, gikk første sett til tiebreak. Dette vant han 8-6, og i andre sett fikk han luket vekk feil og vant de fleste ballduellene. Han sikret seg overtaket og var klart best i andre sett. Hinna-gutten vant til slutt 7-6, 6-2 over Borg. 

- Jeg var litt nervøs i starten, men det kom seg utover kampen. Jeg satte mer fart på ballen, og etter hvert ble han mer sliten, sier Marcus. Han var fornøyd med kampen, og ser fram til fortsettelsen. Han har planer om å gå langt i årets turnering.  

- Jeg har lyst til å revansjere meg fra i fjor, men jeg får ta en kamp om gangen, det er nok smartest, sier han.  

 Det var ingen dårlig turnering i fjor - bare så det er sagt. I fjor gikk han til finalen, men måtte nøye seg med 2. premie.

Også klubbkamerat Lars Peder Minsaas kom seg helskinnet gjennom første runde. Stavanger-gutten startet godt, men han mistet grepet om andre sett og måtte ut i et tredje sett. Her viste 17-åringen seg sterkest og vant til slutt 6-2, 4-6, 6-4 over en annen svensk 14-åring som gjør det godt om dagen, nemlig Måns Dahlberg. 

Trener Rikhard Holmström var fornøyd med at begge klarte å komme seg videre. 

- Det var sterke seirer. Begge har litt å gå på når det gjelder valg på banen, men det var bra gjort å komme videre, sier Holmström. 

 

I 2. runde venter sterke motstandere for de to STK-guttene. Marcus møter nederlandske Alec Deckers - som er sønnen til Wimbledon-mester Richard Krajicek. Lars Peder møter 8. seedede Karol Paluch fra Polen. 2. runde spilles i morgen.    

Av andre norske spillere, er Herman Høyeraal fra Ullern eneste gjenværende gutt. Bygdøy-spillerem Felix Nordby tapte i formiddag i jevn tresetter mot Matas Vasiliauskas fra Litauen. 

Lene Mari Bolkesjø Hovda, Ine Soltveit Stange, Karina Jensrud, Ellinor Storkaas, Sangeeta Roopan og Hedda Gurholt er norske håp blant jentene. 1. runde spilles i ettermiddag. 

STK-jentene Unn Helliesen Ramsland, Ylva Frafjord Landa og Julia Oftedahl Knoth tapte dessverre i kvalifiseringen, mens STKs Anne Sedberg Myhre dessverre måtte trekke seg p.g.a. skade. 

 

 

 

 

 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter