TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Mange debutanter på STK4

Mange debutanter på STK4

Stavanger 4 stiller med mange nye fjes i årets sesong.

Skrevet av Henning Frøystein den 09.05.2015

Stavanger Tennisklubb er den klubben i Norge som har flest lag med i seriesystemet. Totalt stiller STK med seks lag, hvorav fire herrelag og to damelag.

STK4 ble opprettet da STK2 rykket opp fra Vestlandsserien i 2010-sesongen. I debutsesongen 2011 plasserte STK4 seg på en fin 2. plass, bare ett poeng fra tabelltoppen. Både i 2011 og 2012 var den interne duellen mellom STK3 og STK4 den kanskje viktigste kampen, og det lå mye prestisje i om det var det unge STK3 eller det gamle STK4 som var best.

Da STK4 rykket opp til 2. divisjon etter 2012-sesongen, med STK3 poenget bak, ble det slutt på rendyrkingen av "de gamle" mot "de unge." De to siste sesongene har det vært blanding av både unge og gamle på både 3. laget og 4. laget, og det kjøres fellessamlinger på kryss og tvers av disse to lagene. STK3 har greid å beholde plassen sin i 2. divisjon og spiller i år sin tredje sesong i den nasjonale serien, mens STK4 har plukket færre og færre poeng og havnet i sumpen i Vestlandsserien.

Så får vi se om STK4 i år klarer å snu trenden og se oppover på tabellen igjen! STK4s kaptein er nøktern i spåkulen: 

Michal Beranek, kaptein STK4

- Hvordan har forberedelsene til sesongen vært?

- Tror vi har gjort en god innsats for å forberede oss best mulig og samspille oss på flere fellessamlinger, samt hatt sosiale ting som ishockey og curling. Jeg ser at alle på laget er ivrig til å delta på treningene, og at de ser lagkamper som en perfekt mulighet til å styrke sitt spill og sine mentale ferdigheter. Klubben har også vist en stor interess for lagtennis, noe som er bare bra.

- Hvordan ser årets tropp ut?

- Den er fordelt på to kategorier - trolig en god blanding! Det er en del unge som er med i serien for første gang, og en del av de som nærmer seg slutten av sin tenniskarriere.

- Hvilke forventninger har dere til årets sesong? - Har dere noen kortsiktige eller langsiktige ambisjoner for laget? 

- Denne sesongen tenkte vi å rykke opp, men plutselig oppdaget vi at det er noen lag som stiller med spillere som ville passe fint i 1.division - minst.... Da tenker vi at midt på tavla kan være målet vårt. Det som er viktig, er at alle får mulighet til å vise seg og få litt smak av teamkonkurransen. Langsiktig skulle vi alltid ha et team som beveger seg på toppen av tavla og kjemper for opprykningsplass.

Fra kick off-samlingen 10.-11. januar: Magnus Fjogstad (til venstre), Atle Wiig-Fisketjøn, Lars Peder Minsaas, Fabian Jensen, Rasmus Kurdahl-Martinsen, Erik Sedberg Aarthun. Liggende: Michal Beranek. I tillegg til denne gjengen kommer også Geir Østerhus, Karl Oskar Alexander Fridh, André Jacobsen og Henning Frøystein til å bidra med rutine.

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter