TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Seriestart i Vestlandsserien

Seriestart i Vestlandsserien

Lørdag starter Vestlandsserien. I dag sjekker vi pulsen hos Bryne Tennisklubb før deres comeback i seriesystemet.

Skrevet av Henning Frøystein den 07.05.2015

Lørdag 9. mai 2015 blir en merkedag for Bryne Tennisklubb. Det er første gang siden 1992 klubben deltar i lagtennis-serien. Den gang var Bryne Tennisklubb en pulserende klubb. BTK hadde anstendige 270 medlemmer, og fikk fram aktive juniorer som gjorde det godt i turneringer. Siden har situasjonen blitt snudd på hodet. Entusiasmen og medlemmene forsvant, og klubben gikk inn i tunge år med liten aktivitet. I 2012 raste boblehallen sammen, og året etter stod klubben med bare 25 betalende medlemmer. 

I 2015 ser vi en helt annen giv i Bryne Tennisklubb. Ny permanent tobaners hall stod klar våren 2014, klubben ansatte en dedikert hovedtrener og står som arrangør for flere åpne arrangement i løpet av ett år enn klubben sikkert har arrangert på de siste 20 år. Tennisskolen er i vekst, og ifølge de siste rapporter er nærmere 80 barn, ungdom og voksne på ukentlig trening.

Hovedtrener Morten Aadnøy Goa meldte i vinter overgang fra Stavanger TK til Bryne TK. Overgangen satt nok langt inne for Morten, som har spilt for Stavanger i 12 sesonger på rad, fra 3. divisjon i 2003 til det ble opprykk til eliteserien etter sesongen 2014. Han har nå fått med seg gamle helter både med og uten tilknytning til Bryne, og har på rekordtid fått stablet sammen et slagkraftig Brynelag. 

Slik svarer Brynes lagkaptein på våre spørsmål: 

Morten Aadnøy Goa, kaptein Bryne TK

- Hvordan har forberedelsene til sesongen vært? 
- Oppkjøringen til sesongen har vært helt ok. De fleste av oss har fått trent en del, men vi har litt problemer med å få trent sammen da noen av oss jobber en del kveld.
Men ellers har hele laget vært aktive på turneringsfronten den siste tiden før lagkampene, så vi skal være fit for fight. 

Hvordan ser årets tropp ut?
- Bryne TK stiller for første gang opp i lagtennisen siden 1992. Vi har fått inn en del nytt samt at en del tidligere spillere har kommet tilbake. Troppen er god, dog litt for tynn.

- Hvilke forventninger har dere til årets sesong?
- Bryne TK går ut hardt og satser på opprykk i første sesong, fallhøyden er stor, men det trykket tåler vi. Største forventningen for oss er likevel at vi klarer å skape en god ramme rundt kampene, vi i Bryne tk ønsker å bygge klubben omkring lagtennis og ønsker derfor å skape noe sosialt rundt lagkampene, så medlemmene møter opp. 

Har dere noen kortsiktige eller langsiktige ambisjoner for laget?
- Vi har et relativt rutinert lag, og ønsker på sikt å etablere oss en divisjon høyere altså 2. divisjon. Dette fordi vi veldig gjerne vil spille mot lag fra hele Norge. 

 Bryne TK åpner mot Stavanger 4 hjemme på Rosseland lørdag 9. mai kl. 10:00. Vel møtt til alle tennisinteresserte som vil få med seg denne begivenheten! 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter