TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Klar for NM-finale!

Klar for NM-finale!

Lettet kunne Johannes juble for sin første finale i eldste juniorklasse i NM.

Skrevet av Henning Frøystein den 30.03.2015

Det var to blad Johannes og to venstreslegger som møttes i dagens semifinale i guttesingle U19. Kampen var preget av en del feil fra begge hold, og Johannes Helgø befant seg nede i noen bølgedaler i løpet av kampen.

- Jeg startet veldig bra, og merket at han ikke helt hadde dagen, sier Johannes. Første sett gikk dermed komfortabelt 6-2 til hjemmespilleren, men så endret kampbildet seg noe. Motstander Johannes Foss Abrahamsen spilte seg opp og lå foran navnebror Johannes i gameprotokollen i andre sett. Det så ut til å gå mot et tredje sett da Bygdøy-spilleren gikk opp til 5-4, med en stadig mer frustrert STK-spiller på den andre banehalvdelen. For ikke lenge siden gikk Bygdøy-spilleren seirende ut av en internkamp på samling, og kanskje var det dette minnet som snek seg innpå unge Helgø utover i andre settet når Foss Abrahamsen nektet å gi fra seg ledelsen. 

Stavanger-gutten er likevel  ikke av typen som gir opp, og kjempet på videre selv om rammetreff og utbrudd ødela litt av konsentrasjonen. En god serve holdt ham inne i kampen.

- Serven reddet meg i dag, sier Johannes. Da motstander servet, var han dessverre ikke like hvass, og han slet fra grunnlinjen. Akkurat i tide klarte han imidlertid å bryte Bygdøyspillerens serve, og avsluttet med tre strake game og dermed seier 6-2, 7-5. 

Trener Rikhard Holmström fulgte store deler av kampen, og var glad på elevens vegne, men bare passelig fornøyd med spillet. 

- Ikke den beste kampen jeg har sett av Johannes. Han våget ikke helt å spille, sier han.

I morgen kl. 11 er det finale mot den to år eldre Sebastian Hawken, som har fått et ekstra år som junior etter at juniorklassen fra i år ble utvidet fra U18 til U19. Johannes kan ikke huske å ha spilt kamp mot Sebastian tidligere. De to har spilt forskjellige årsklasser opp gjennom årene. Under årets NM har i allle fall Snarøya-spilleren vist solide takter og bare gitt fra seg fem game totalt i kvartfinale og semifinale. 

- Jeg gleder meg til å spille. Det er Hawken som har presset på seg, sier Johannes. Treneren deler det synet, og har tro på sin elev:  

- Johannes har definitivt en sjanse, han må bare slippe seg løs og våge å spille sitt spill. Det blir en bra match, tror Holmström.

 

 

Ulike faser av dagens berg og dalbane-kamp, men bildene viser tydelig at det er engasjement på banen, og en sterk vilje til å lykkes. (Alle foto: Henning Frøystein)

 

 

 

 

 

 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter