TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Nordisk mester!
Brit Underhaug Storhaug

Nordisk mester!

Det norske jentelaget, med Stavangers egen Brit Underhaug Storhaug på laget, imponerte i Båstad da Norge, Sverige, Danmark og Finland gjorde opp om titlene i Nordisk mesterskap under 14 år.

Skrevet av Ole Storhaug den 21.05.2013

Dagen før nasjonaldagen dro Marcus Sulen, Johannes Gjerdåker og Brit Underhaug Storhaug  til Båstad i Sverige for å representere Norge i Nordisk mesterskap.

Nytt av året var formatet med 4 singler og 2 doubler, før har det vært 2 singler og 1 double. En utfordring for Norge siden vi måtte stille med hele 4 spillere som skulle kunne matche vårer nordiske venner,  som for øyeblikket er større tennisnasjoner enn oss.

Brit og jentene startet med å ta en overbevisende seier med 5-1 over Sverige i Nordens tennismekka på selveste 17. mai, bedre enn det kan det nesten ikke bli. Brit vinner både singel og double med klar margin.

På lørdagen spiller Norge mot Danmark. Etter å ha tatt en klar ledelse  med 3-1 etter singelkampene og ledelse 1-0 i sett  i begge doubler trodde alle oss på sidelinjen  at Norge var på vei mot en ny 5-1 seier. Dette virket det som også jentene trodde, intensiteten gikk ned og danskene hevet spillet. Begge doubler gikk til Danmark, og dermed 3-3 i sluttresultat. Brit vant sin singel.

Alle jentene var klare for å revansjere det litt sure poengtapet for Danmark på lørdagen mot Finland. Etter knallharde kamper i singel tar Norge en 3-1 ledelse. Brit viser stor mental styrke med å komme tilbake etter å ha ligget under med 1 sett og 4-2 i andre sett.  Dermed var det klart at hvis Norge vant en av doublene ville ingen kunne true seieren sammenlagt. Begge doubleparene spiller fantastisk tennis og vinner lett.

Ettersom Norge har 2 seier og 1 uavgjort ender vi med 5 poeng, nærmeste utfordrer blir Danmark med 3 poeng. Brit spiller sine doubler med Sangeeta Roopan fra Bergen. Brit blir sammen med 2 av sine lagvenninner (Astrid og Malene) mesterskapet klart beste spillere med 3 singelseier og 2 doubleseierer. Masse gratulasjoner til Brit!!!

For Marcus og Johannes på det norske guttelaget ble det litt tøffere. Selv om Marcus imponerer og slår Sveriges beste spiller, så  blir det et  5-1 tap mot Sverige på fredagen. Johannes hadde sine muligheter, men blir for passiv i avgjørende øyeblikk.  Marcus og Johannes taper doublen.

Marcus imponerer igjen på lørdagen ved å slå Danmarks ener Phillip Hjort i 2 tette sett. For Johannes blir det et dessverre et nytt tap. Johannes og Marcus taper doublen, men lagkampen ender 3-3.

Søndagen blir en tøff norsk dag, det ender med tap i alle kamper. Marcus taper sin singel mot finnen og taper også double sammen med Simen Bratholm. Johannes spiller ikke singel mot Finland, men hever spillet i double sammen med Andreja Petrovic selv om det ender med tap.

Sammenlagt ender de norske guttene på sisteplass med en uavgjort og 2 tap. Mange av kampene vipper og resultatet kunne fort sett litt annerledes ut. Marcus viser storspill i 2 kamper, det skal han ta med seg. For Johannes handler det ikke om mangel på ferdighet, men i denne omgang litt på det mentale.

På det norske jentelaget spilte Brit, Malene Helgø, Astrid Olsen, Sangeeta Roopan og Sofie Syversen.

På guttelaget spilte Marcus, Johannes, Simen Bratholm, Peter August Anker og Andreja Petrovic.

Utrolig bra at STK har tre spillere med på de norske U14-landslagene! 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter