TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Hjemmeseirer i Grand Prix

Hjemmeseirer i Grand Prix

Jonas Nyberg og Dorthea Faa Hviding gikk til topps i forrige helgs Stavanger Grand Prix.

Skrevet av Henning Frøystein den 29.11.2012

Det ble ikke et like sterkt startfelt som rekord-GPen i fjor. Kun fire spillere utenfor Rogaland deltok på årets Stavanger Grand Prix. Dette kan vi ikke være fornøyd med. Heldigvis har klubben både mange og dyktige spillere i egen stall, slik at det ble et anstendig herretablå (31) og en dameklasse (7) som lot seg gjennomføre, hvilket slettes ikke er en selvfølge når det gjelder norske dameturneringer.   

Når det er sagt, så var det god fight og velspilte og jevne kamper i alle runder. For å begynne med herreturneringen:

1. seedede Bastian Harbo, tilflyttet fra Oslo, måtte takke for seg allerede i kvartfinalen etter å ha tapt for useedede Nam Doan Dinh i en god tresettskamp. Franskmannen spilte seg også videre til finalen etter nok en tresetter i semifinalen, denne gang mot den hardtkjempende unggutten Johannes Helgø (14). Helgø gikk respektløst til dyst fra start og ledet hele første sett, men tapte allikevel 7-5. Andre sett ble igjen tett, og denne gang klarte 14-åringen å ta settet 7-5. Siste sett kunne ikke blitt jevnere. Temperaturen ble kanskje vel høy i kampen, og etter tre timer ble kampen avgjort på et tiebreak som endte 10-8 til franskmannen.

I den andre enden av tablået spilte kleppsbuen Ole Storhaug seg overbevisende til semifinale. Semifinalen mot Jonas Nyberg, som hadde slått tittelforsvarer Lars Dahle i runden før, ble nok en høydare av en kamp, som det ble da de to møttes i Juvesen cup i februar. Ole startet sterkt og gikk opp i 4-1-ledelse, men Jonas kom tilbake. Settet gikk likevel til Ole etter 10-8 i tiebreak. Andre sett klarte Jonas å bryte en gang, og det var nok til å ta settet 6-4. Tredje sett måtte selvfølgelig gå til tiebreak det også, og etter tre timer spill kunne yngstemann gå av banen som seierherre. En kamp flere burde ha fått med seg!

I finalen var det 22 år gamle Jonas som var best og beseiret Nam i to strake sett, 6-1, 7-5. Gratulerer med den svenske trenerens første turneringsseier i Stavanger!

I dameklassen var det også flere gode kamper med marginale seirer. Elida Frafjord Landa slo Aleksandra Hellich etter tre jevne sett, mens storesøster Sigrid lyktes i å komme tilbake mot Elida etter å ha ligger under 0-1 i sett, og fikk dermed sikret seg finaleplass. Aleksandra fikk sin revansj i B-sluttspillet da hun kjempet seg til en flott seier mot bergenseren Line S. Aasen med sifrene 7-5, 4-6, 7-5 - siffer som taler for seg selv. Samme opplevelse fikk Thea Guldbrandsøy i møtet med samme bergenser. Også denne kampen endte med tre tette sett hvor Thea gikk av som vinner til slutt og gikk videre til semifinalen.

Best av alle var Dorthea Faa Hviding, som kun avga to game i løpet av sine tre kamper. En imponerende bragd av 14-åringen.  

I double ble det nok en seier til Jonas Nyberg, sammen med Ålesund-trener Claudio Schivallocchi. I finalen slo de U18-spillerne Leonard Faa Hviding og Ruben Jæger-Pedersen.

Det ble ikke arrangert damedouble.

Bildegalleri Stavanger Grand Prix

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter