TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Wimbledonmester kommer til Stavanger
Artikel i Afenbladet

Wimbledonmester kommer til Stavanger

Wimbledonmester Frederik Løchte Nielsen kommer til Stavanger den 4 desember for at spille med i oppvisningsmatch i et non profit arrangement hvor al overskud går til Unicef og Kreftomsorg Rogaland

Skrevet av Aslak Paulsen den 16.11.2012

Dansk yndling kommer på besøk.

Av: Tor Gunnar Tollaksen  Aftenbladet

Aldri før har en Wimbledon-spiller besøkt Stavanger, men tirsdag 4. desember er det duket for oppvisningskamp når danske Frederik Løchte Nielsen kommer til tennishallen i Stavanger.

I løpet av noen uker ble livet til Thomas Wahl, daglig leder i Stavanger Tennisklubb, snudd på hodet. I fjor sommer mistet han kona som ble akutt rammet av blodkreft.

Igjen satt han alene med en 6 år gammel datter. Nettverket i Stavanger Tennisklubb ble viktigere enn noen gang for å stable livet på beina igjen.

Avskjedsgave

Når han ved årsskiftet reiser tilbake til Danmark, etter tre år i Stavanger, vil han gi noe tilbake til tennismiljøet og Kreftomsorg Rogaland som støttet familien i den vanskelige tiden.

Via sitt danske nettverk fikk han tak i Wimbledon-vinner Frederik Løchte Nielsen, som velvillig stiller opp gratis for saken og spiller oppsvingskamper i Stavanger tennishall tirsdag 4. desember.

- Jeg føler jeg på denne måten gir noe tilbake til tennismiljøet i Stavanger, samtidig som jeg avslutter et kapittel i livet mitt, sier Thomas Wahl til Aftenbladet.

Stiller gratis

Frederik Løchte Nielsen ble hele Danmarks idrettshelt da han i sommer hentet hjem Wimbledon-trofeet i doublefinalen sammen med britiske Jonathan Marray. Tusenvis av mennesker hyllet dansken da han kom tilbake til København.

Dansken hadde wildcard til Wimbledon-turneringen og lyktes til de grader som Askeladden i verdens mest prestisjetunge tennisturnering. Nylig kom han og makker Marray på 4. plass i en ATP-sluttspillturnering i London, uoffisielt VM, som samlet verdens åtte beste doublepar.

I Stavanger stiller han gratis, og siden han er Unicef-ambassadør vil også deler av inntektene gå til denne organisasjonen.

- Dette blir en historisk tennisbegivenhet. Jeg vet ikke når det sist var en Wimbledon-mester i Norge, men jeg vet at det skal mye til for å få en Wimbledon-mester til å besøke Norge de neste ti årene, sier Wahl.

Håper på 500 tilskuere

Via Kreftomsorg Rogaland legges det også opp til at familier som er rammet av kreft, slipper gratis inn på arrangementet. Selv håper Wahl på at arrangementet kan trekke så mange som 500 tilskuere.

Stavangers tidligere norske mester Cezar Johansson spiller sammen med Frederik Løchte Nielsen mot årets norgesmester Joachim Bjerke og Stavangers Richard Holmstrøm, som tidligere har vært ATP-spiller.

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter