TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Reisebrev fra Kroatia - dag 8

Reisebrev fra Kroatia - dag 8

Siste avsnitt av reisebrevet fra fra treningsleiren i Dubrovnik i Kroatia, hvor 21 juniorspillere, tre trenere og fem reiseledere/glade amatører deltar. Rundt 50 bilder er lagt ut, flere bilder legges ut i løpet av kort tid.

Skrevet av Henning Frøystein den 12.04.2011

Lørdag 16. april

I dag var det sosial tennis som stod på programmet. 24 spillere inkludert ledere ble delt opp i 12 doublepar og spilte en uhøytidelig turnering. Stor spilte med liten osv. I tillegg fikk alle en time trening gruppevis.

16:00 var det klart for oppgjørets time. Alle spillere og ledere var samlet på stranden nedenfor hotellet hvor det store taperslaget skulle stå. De tre dårligste rom måtte gjennom ulike disipliner som frambrakte både konkurranseinstinkt, latter og nye sider av seg selv. Ole Petter ble stående igjen som taper etter følgende øvelser: Eggkasting, spaghetti-stafett, "boccia", kjeksstafett i blinde, ballongblåsing, sitronspising, lengdekonkurranse med vannfylt gummihanske i munnen, og "gjett hva som er i posen." Ole Petter fikk en myk lekehammer med lyd som premie for sin innsats.

Sporty deltagere bidro til god underholdning og et uforglemmelig minne både for seg selv, de andre spillerne og trenere og ledere.

På kvelden ble campen evaluert, og spillerne måtte gi en karakter i tillegg til å skrive ned ting som var positivt og negativt med campuken. Vi i trenerteamet er veldig fornøyd med at alle deltagere har hatt utbytte og vært begeistret for campen. Vi takker spillere og ledere for innsats og godt humør gjennom åtte dager!

Thea ble tildelt Superbamsen for sin innsats gjennom hele uken. Det var mange gode kandidater til denne gjeve prisen, men trenerteamet kom fram til at Thea fortjente prisen aller mest denne gang.

Anne, Unn og Kitty fikk premie for å ha blitt beste rom etter å ha sanket flest plusspoeng og færrest minuspoeng.

Fredag 15. april

Første økt handlet om angrepstennis og forsåelsen av offensiv og defensiv situasjon. Andre økt var det matchspill. Alle fikk spille to kamper hver. Flott vær.

Fys-treningen handlet om løping og fotball.

På kveldsmøtet fikk Ida dagens jentebamse. Hun har vist flott framgang og var fokusert og hardtarbeide gjennom dagens tre økter. Guttebamsen ble tildelt campens yngste spiller: Nils. Han har vært pliktoppfyllende og viser stor treningsglede. Han er også mer fokusert enn den gjennomsnittlige 9-åring.

Før sengetid fikk vi en flott musikalsk opplevelse da et orkester øvde i kjelleren på hotellet. Mange tilskuere fulgte øvingen og var begeistret over både den klassiske musikken og de internasjonale slagerne orkesteret spilte.   

Torsdag 14. april

Den store isdagen. Storslåtte omgivelser på historisk grunn i gamlebyen ved Adriaterhavet opptok antageligvis spillerne mindre enn de gigantiske iskremkulene som spillerne hadde sett fram til da det endelig var duket for sightseeing-dag i Dubrovnik by. Nike-butikken var nok den mest populære av de ørten småsjappene som fantes innenfor byborgen og dets mange smale sidegater. Spillerne fikk drøye tre timer til rådighet i byen etter dagens utvidede tennisøkt. 

På tennisanlegget var nemlig alle spillerne fra 08:30 til litt over 14:00. Kampspill stod på timeplanen. Nesten alle fikk spille to singlekamper hver. Alle måtte observere minst ett sett i en kamp, for å få en større forståelse for hva som skjer mellom poengene, som tidsmessig utgjør en mye større del enn selve ballbekslingene.

Stemningen i leiren er fortsatt meget god. Som vanlig går det i "Politi og tyv" / "Boksen av" utenfor hotellet på kveldstid, før og etter middag. I dag uten skrubbsår. På innsiden av hotellets vegger var det på kvelden rigget opp til Kroatias egen "Waldemar Hoff" (jfr. Espen Eckbo). Han sang og spilte på keyboard i beste danskebåt-stil.

Oppholdets andre rominspeksjon ble gjennomført i dag, og rommene var bortimot prikkfrie. Det vanket stort sett niere og tiere, og listen lå i det hele tatt høyt for bedømmelsen, som nok en gang ordensmennesket Ole stod for.  

Kitty og Johannes fikk dagens bamser. Kitty for å ha kjempet godt i sin kamp. Hun lå under 1-5 og kom tilbake til 4-5. Ni år gamle Kitty har for øvrig klart seg meget bra på campen, og vært punktlig, pliktoppfyllende og positiv under hele oppholdet. Det samme kan sies om Johannes. Til tross for et minuspoeng for racketkasting, så har innsats vært upåklagelig. Han leverte to gode kamper i dag.

Onsdag 13. april

Mental trening var på tennisprogrammet og jammen ble dagen en mental prøvelse. Vi våknet opp til "norsk høstvær" og sportslig sett var det en delt opplevelse med "stormtennis." Spillerne tok det sporty og med godt humør og hadde også fått beskjed om å ta det hele som en mental utfordring å beherske de vanskelige forholdene. Vi registrerte ingen syting, og da spillerne ble belønnet med Kongen / A-bomb til slutt ble det tidvis komisk å se ballen stoppe fullstendig eller bli kastet flere meter i helt annen retning i luften. Utrolig nok kom vi oss gjennom to og en halv time med tennis og fys-trening for begge grupper.

Mens uværet herjet utendørs, fikk spillerne "herje" i vannet innendørs. Gleden og overraskelsen var stor da de fikk tillatelse til å besøke innendørs-bassenget på det fem-stjerners nabohotellet President. Alle spillerne benyttet seg av denne muligheten.  

Da regnskur og den verste vinden hadde gitt seg, og skyene sprakk opp i 16-17-tiden, dro vi håpefullt til tennisanlegget for å sette i gang ettermiddagens planlagte treningskamper. Dessverre satte banemester Ivan foten ned for spill på de fuktige banene. Dermed ble oppvarmingen forgjeves og spillerne måtte skuffet gå tilbake til hotellet.

Vi endrer planen noe for morgendagen. Vi legger inn en utvidet tennisøkt på formiddagen, før vi drar til gamlebyen Dubrovnik for sightseeing. Lars Gjerdåker og Ole Martinsen sluttet seg til STK-leiren i kveld, etter 12 timer på reise via Frankfurt og Split. Begge har etter sigende skumle hensikter om å fighte til seg mange poeng i morgendagens høyst høytidelige og prestisjetunge Camp Kroatia 2011-turnering.

Dagens jentebamse gikk i dag til Unn, som har stått på og vært lærevillig og positiv. Dessuten tok hun ansvar da tre jenter plutselig stod på utsiden av sitt eget rom, med låst dør og nøkkel på innsiden. Ved hjelp av engelskkunnskaper og en forståelsesfull resepsjon kom jentene til slutt inn i sitt eget rom.

Guttebamsen ble tildelt Erling, som har vært engasjert og levert god innsats hele campen. 

Tirsdag 12. april

Etter to harde treningsdager, var det planlagt at tirsdagen kun skulle inneholde en tennisøkt, og dermed fikk spillerne fri etter at fys-treningen var avsluttet 14:00. Dagens tennisøkt handlet om double. Det ble trent på forskjellige situasjoner og viktige ferdigheter for å bli en god doublespiller. Dessuten øvde alle spillerne på slice. Fys-treningen var nok en blandet opplevelse. Alle spillere + også ledere var med og spilte touch-rugby, og dette ble en morsom erfaring for mange. Like morsomt var kanskje ikke den "beryktede" 15/15, som medførte 30 spurter over en basketbane i nærheten av hotellet. Spillerne gjorde en god innsats og mange måtte ned i full strekk i bakken etter økten. På ettermiddagen handlet spillermøtet om mental trening. Så blir det spennende å se hvordan spillerne responderer på morgendagens trening omkring denne viktige delen av tennisen. Spillerne skal evaluere hverandre ved å bruke et skjema og se hvor godt spilleren benytter de omlag 20 sekundene mellom poengene. Hvordan reagerer man etter gode eller dårlige poeng, klarer man å roe ned og bruke pausen konstruktivt, har man ritualer som hjelper å "tenne lyset" når neste poeng starter, osv. Som vanlig ble dagen avsluttet med utdeling av + og -. For første gang så langt ble det ikke delt ut noen minuser. Johannes fikk guttebamsen for å ha jobbet godt både på fys og tennis og spesielt for å ha vist mental styrke så langt i leiren. Jentebamsen ble i dag delt ut til en gutt. Ikke fordi vi ikke fant gode kandidater blant jentene. På grunn av at det er 15 gutter og bare 6 jenter med, så fant vi det riktig å premiere to gutter i dag. Leonard Faa Hviding fikk dagens bamse for å være en humørspreder og en samlende person i miljøet gjennom de tre første dagene av campen.  

Mandag 11. april

Det har vært noen fantastiske dager så langt. 20 grader og skyfri himmel har gitt sommerstemning for de fleste, og det gikk ikke lange stunden før de første var ute i hotellets basseng. Temperaturen var så som så, men likevel viktig å tjuvstarte badesesongen.

Spillerne ser ut til å trives med det harde programmet. Det er blitt delt ut noen minuspoeng for forseintkomming og andre forseelser, og poengsummene var ikke altfor høye på den første rominspeksjonen. Ellers er stemningen god, spillerne motivert og trenerne solbrente.

Innsatspremie: Jentebamsen:
Søndag: Anne S. Myhre
Mandag: Brit Storhaug
Tirsdag: Leonard Faa Hviding
Onsdag: Unn Helliesen Ramsland
Torsdag: Kitty Helgø

Innsatspremie: Guttebamsen:
Søndag: Sverre Skjølås Dyrhaug
Mandag: Ole Ebeltoft Huglen
Tirsdag: Johannes Helgø
Onsdag: Erling Dyrhaug Skjølås
Torsdag: Johannes Tveit Gjerdåker

Treningstemaer:
Søndag: Grustennis. Akklimatisere vind og dekke. Sikkerhet. Høyde. Top spin. Skli.
Mandag: Repetisjon av søndag. Inside out.
Tirsdag: Slice. Double.
Onsdag: Slice. Drop shot. Mental trening.
Torsdag: Kamper

Holdningstemaer:
Søndag: Samarbeid. Hjelpe hverandre.
Mandag: Være omstillingsparat. Være åpen for å lære nye ting.
Tirsdag: Rose hverandre. Skape god stemning.
Onsdag: Være positiv. Fylle på med positiv energi.

Timeplanen de to fleste dagene har vært som følger:

07:15 Morgenløp for første gruppe
08:00 Frokost
08:30 Morgenløp andre gruppe
08:45 Oppvarming første gruppe
09:00 Tennisøkt 1 for første gruppe
10:45 Oppvarming andre gruppe
11:00 Tennisøkt 1 for andre gruppe
11:00 Fys-trening for første gruppe
12:00 Fys-trening for andre gruppe
13:00 Lunsj - restaurant i gågate bak hotellet
13:45 Oppvarming første gruppe
14:00 Tennisøkt 2 for første gruppe
15:45 Oppvarming andre gruppe
16:00 Tennisøkt 2 for andre gruppe
18:00 Slutt - stretching
19:00 Middag - buffet på hotellrestauranten
20:00 Kveldsmøte - oppsummering av dagen, utdeling av +/- og innsatsbamser
21:00 / 21:30 / 22:00 Deadline for å være på rommet

BILDER ER LAGT UT I BILDEGALLERIET I NETTAVISEN

 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter